Här hittar du info om vad som är på G och vad vi har gjort (fr o m mars 2013)


Zumba Fitnesscruise Red Edition

Så var det dags för den årliga Zumbakryssningen!

Tyvärr var vi inte så stort gäng detta år, vi var fem:

Sofia Mitander, Therese Lönn, Malin Jonsson, Camilla Olsson och jag själv Camilla Zettergren.

Temat på lördagkvällen var RÖTT. På starlight-scenen presenterades alla de inbjudna instruktörerna som skulle köra sina pass under söndagen. Värmland presenterades av Linda Chebbi från Karlstad som gjorde jättebra ifrån sig med lite African style.

Zumba twinz: Tania och Alicia:

Från söndagen:

Det är absolut en upplevelse att åka på kryssningen, jag åkte för 6:e året i rad. För er som undrar vad det kostar:

Man bokar båtresan när den släpps, brukar vara i april. Då får man även via bokningsnumret chansen att boka passen tidigt, de populära tar slut DIREKT! I resan får man ett pass gratis de övriga kostar 100kr / st.

En hytt med fönster kostar runt 600:-/pers Frukost 80:-

Öppningspasset på starlightscenen på lördagkvällen kostar inget. Söndagen fyller du med hur mycket du orkar, 4 pass kanske? Då har du ett gratis och betalar 300:- totalt för all träning! Mat då? Man behöver dit/hem/på båten mellan 3-500:- till det. Resan: delar man i bil, kostar det ett par hundra inkl P-avgift. Så max 2000 totalt kostar det. Och utgifterna blir ju spridda då man bokar själva resan och passen innan sommaren.

Så till nästa år: HÄNG PÅ!

Kristinehamns gatufestival

En jättefin höstdag då föreningslivet fick en chans att visa upp sig, vi hade bord i ett tält tillsammans med många andra: simsällskapet, PRO, Bluesföreningen bl a.

Vi visade upp Strong by Zumba, Zumba fitness, Jallabina och Linedance. Några vågade sig på att testa.

Från Karlskoga kom Verinica och Katarina och från Karlstad Linda, för att hjälpa Banke.

"Prova på dag" inför kursstarten

Denna söndag hade vi en öppen "prova på dag" utan föranmälan, det droppade in enhel del barn som vi dansade med.

I pauserna mellan de olika demo bjöd vi på lite nyttig fika.

Eftermiddagen fortsatte med Linedance och senare alla de olika typer av Zumba vi erbjuder. Lyckad dag med några nya medlemmar!

Heartlinedance i Ransäter

Vi var ett litet gäng som åkte till Ransäter för 3 dagar fyllda av dans. Maria, Camilla, Camilla, Astrid & Ronja.

Workshops redan på fredagen. Det vi efter helgen tar med oss är 3 av danserna som lärdes ut och kommer lanseras i höst på kurserna.

Lördagkvällen bjöd på en resa till Las Vegas i en av logarna, där det var glitter och glamour. Ronja vann ett pris för en av de med bästa Las Vegas temat.

Lite bus i Norralogen utav Double-Troubles ordförande: Lillemor Trell och 2 av instruktörerna för helgen: Marina & Bisse.

Detta är helt klart värt att åka på! Nästa år hänger ni väl med?

3 dagars intensivkurs

Mån-ons höll Astrid och Ellen en intensivkurs i Linedance för unga från 10 år. 8 st dansare kom och hann under de dagarna lära sig en hel del!

Till ex att Linedance inte är "boots o hatt" ;)

Linedance i Visnums-Kil

Idag var vi 4 linedanceare som var på sommarfesten i Visnums-Kils hembygdsgård och dansade i gassande solsken!

Vi fick även förmånen att dansa till livemusik och med ett gäng danssugna tjejer som ville prova på!

 

Dansutflykt Maria & Camilla

Maria och jag på utflykt: en fredagkväll drog vi till Örebro där vi bokat in oss på en dansworkshop med Tobias Bader och Sigrid Berntson från Lets Dance.

Minst ett 20 tal var vi i en liten varm lokal!

Svettigt värre när vi i ett rasande tempo drillades i Paso Double Cha cha och Jive under 2 timmar, här var det sekunder för vattenpaus! Vi dansade först rutinerna som linedance dvs sjäölva, men sen blev det pardans! Wow! Detta hoppas vi få göra igen!

Sommardans i Hembygdsgården

Traditionsenliga sommardansen blev välbesökt trots att den krockade med Double Troubles dans. Några långresenärer kom även till oss, Stockholm som längst!

 

Bilträffen Björneborg

Nog nästan 10 år sen vi hade uppvisning där, så det var kul att vi fått förfrågan. Vi köörde uppvisning samt Maria körde lite "prova på" och dansgolvet var fullt!

Idrottsskolan fick dansa

En vecka fick KFUMs årliga idrottsskola besök av Astrid och Elina som lärde ut Linedance, jättelyckat verkligen och stort tack till dem som offrade av sitt sommarlov!

Jumpstart på KPS

Banke var värd fören sk jumpstart utbildning:

under 2 dagar blir man då instruktör i både basic Zumba samt Zumbakids. Ingen av våra instruktörer deltog, men från alla håll o kanter i Sverige kom folk. Längst denna gång var Göteborg.

Zes Izabela Kin Janda var utbildare och på lördagen bjöd hon även på en härlig masterklass i Zumba.

Blivande kidsinstruktörer:

Vike bondemarknad

Jätteroligt att vi fick förmånen att vara en del av programmet på populära Vike bondemarknad som traditionsenligt hålls sista helgen i maj. 2 uppvisningar hann vi med i det härliga varma vårvädret, på grus i uppförsbacke, men det stoppar inte Linedancare!!!

Terminsavslutning Linedance

Linedansarna är inte så många, och det blir trevligt med alla grupper i lokalen flr avslutning. Danserna varvas, vi fikar och tackar instruktörerna för terminen.

Denna gång tackade Erland för sig helt och hållet, lägger instruktörandet på hyllan. Men man ska nog aldrig säga aldrig....efter att fått pausat kan man få ny energi sen om det tar månader eller år vet man inte.

Hans "tanter" kommer sakna honom och de trevliga fikastunder de haft.

Terminsavslutning på KCC

Vi fortsätter att växa och hade nu bokat avslutning för alla barn på Kristinehamns folketshus. Barnen fick stå på scenen, sånt är alltid extra spännande! Det var en jättelyckad eftermiddag och vi passade såklart på att visa hela vårt kursutbud från Linedance till Strong by Zumba.

Marias första tävling!

Jodå, Maria är modig: som första tävling SM i Sundvall,

Swedish-Open Linedance

Hennes startklass var: Modern Line Basic, en ganska nytillkommen kategori då man inte har kläd eller skoregler så den är bra att starta i. Det var en jättetrevlig tävling anordnad på ett hotell. Jag (Camilla) Karin och Ronja var med som supporters.

Det gick bra för Maria som vann sin klass!

1 Maj Linedance

Även detta år blev vi inbjudna att visa upp Linedance på torget i samband med Socialdemokraternas 1 Maj demonstration.

All reklam är bra reklam! Superhärligt vårväder bjöds vi på!

Zumba Aqua instruktörer

Då det kan gå åratal mellan utbildningar som kommer till Sverige måste man passa på, sagt och gjort jag (Camilla) och Banke tog en trip till Katrineholm för detta.

Mestadels av utbildningen hålls på torraland, sista timman tillbringade vi i poloen. NI anar inte hur jobbigt detta är!!!

Det tar verkligen varenda muskel i kroppen, men är såklart en skonsam träning. Banke håller ibland pass i Karlskoga efter detta, jag valde att ta denna utbildning för man inte vet hur framtiden ser ut. Kanske får man nytta av den. Det var iallafall väldigt roligt.  Här är vi med Zes Jaromir Cremers från Holland:

Dubbel-boost dag

En söndag full av inspiration och lärande för instruktörer i Zumba Gold och Toning. Zes Monika Lejman på besök.

Instruktörerna som åkt längst kom från Lund!!!

Dagen avrundades med en Masterklass tema 80-tal!

JALLABINA

Ytterligare ett event i Kulturkalasets program.

Vi hade bjudit hit Amina El Mallah & Lena Helt med:JALLABINA. Ett nytt danskoncept med toner och rytmer från mellanöstern. Det var ett 2 timmarspass där vi bjöd in de olika Zumbainstruktörerna som närvarade till att värma upp på scenen den första halvtimmman.

Sedan tog Lena vid vi gjorde vårt bästa med att smörja upp våra stela höfter. Magdansövning, mjukt och fint.

Sen blev det röj: thilililililiiiiiii

ALLA gick hem med ett stort svettigt leende och vi kommer troligen bjuda in dessa härliga tjejer igen!

Workshopdag i Linedance

Kulturkalasveckorna är ett återkommande inslag i Kristinehamn sedan några år tillbaka.

Get In Line hade i år en Workshopdag i Linedance.

Vi hade bjudit in Mona Berg från WCL och Håkan Westerberg från Black River.

Det var en lång och trevlig dansdag som tillbringades på KPS folkhögskola i deras fina dansaula. 14-19 dansade vi förfullt,

kvällen avslutades med middag på Mastmagasinet och några gick vidare till Ölme Diverse handel där det var livemusik av ett country band.

Danserna som lärdes ut var:

Maria: Booty Swing

Mona: Triple Mix & Duele El Corazon

Håkan: